Vårfin – 5 tips för en friskare och snyggare hud

Det är snart dags att komma ut ur vinterdvalan och njuta av årets bästa högtid – våren! På vintern är det lätt att dölja sin oljiga eller torra hud eftersom man tillbringar den mesta tiden inomhus. Nu behöver vi dock vistas ute mer, och då kan en frisk och vacker hud öka vårt självförtroende markant och få oss att må bättre i allmänhet. Här är därför fem handfasta tips på hur du kan optimera din hudvårdsrutin för en friskare och vackrare hud!

  • Investera i rätt produkter för din hudtyp

Det finns så otroligt många skönhetsprodukter idag och om du inte vet vad som är vad är det inte konstigt att du känner dig överväldigad. Men just när det kommer till att stärka din hud för att den ska se friskare och allmänt snyggare ut behöver du rätt produkter för just din hudtyp. 

 

Gå med fördel efter ett och samma varumärke, som All I Am Beauty, och köp de produkter som passar just dig – vare sig det är på tal om en ansiktsmask, primer eller en eyeliner. När allt kommer omkring har olika människor olika hudtyper och det är viktigt att ta hänsyn till just din när du köper hudvårdsprodukter.

  • Dra ner på sockret

Du behöver inte utesluta socker från din diet helt och hållet, men ju mindre desto bättre. Det är nämligen så att glukos, som socker innehåller, bryter ner kroppens naturliga kollagen. Vid intag av mycket socker påskyndar du således kollagenets nedbrytning, vilket är det ämne som gör att kroppen håller sig elastisk och fin. 

 

Enligt de nordiska näringsrekommendationerna bör mindre än 10 procent av energin från maten som vi intar komma från tillsatt socker. Det motsvarar cirka 50-75 gram tillsatt socker. Vill du få en fin och fräsch hy inför våren föreslår vi därför att du minskar på söta livsmedel som läsk och godis.

  • Håll stressen i schack

Långvarig stress bär på flera konsekvenser för hela kroppen, inklusive huden. Stress ökar nämligen kroppens produktion av hormonet kortisol, som kan orsaka fet hy och försämra hudens förmåga att bekämpa bakterier som ger upphov till finnar. Försök därför att göra vad du kan för att hålla stressen i schack. Planera din tid, lär dig att säga nej och testa diverse tekniker för stresshantering, som yoga, andningsövningar och meditation.

  • Sov 7-8 timmar om natten

Det är svårt att ta hand om sig själv i ett samhälle som prioriterar produktivitet framför välbefinnande. Precis som det är viktigt att hålla stressen i schack och skapa utrymme för återhämtning är det dock lika viktigt att få tillräckligt med sömn på natten. Inte bara för att hålla dig frisk, utan också för att hålla huden fräsch och spänstig! Försök att sträva efter 7–8 timmars sömn varje natt för bästa resultat.

  • Drick mycket vatten

Vatten är verkligen ett mirakelmedel för människor. Vatten återfuktar oss inifrån och hjälper till att bibehålla hudens spänstighet. Vi behöver cirka en och en halv till två liter vatten per dygn, varav idrottare och personer med ett hårt fysiskt arbete kan behöva upp till fyra liter per dygn.